Sounds for Horses tapahtumat

Sounds for Horses sointukylpy Ma 9.8.2021 klo 18-19.15 , My Butterfly Valley, Kirkkonummi.Lisätietoja

Sounds for Horses äänimaljahoitaja koulutus 14.-15.8.2021 peruskurssi, 4.-5.9. 2021 jatkokurssi. Lisätietoja


Äänimaljahoito hevosille

Sounds For Horses tuo äänimaljahoidon kaikille hevosille.

Hevoset nauttivat äänimaljojen soinnista ja värähtelystä. Soitetut äänet ja eri taajuuksilla tapahtuva värähtely hoitaa kehoa, lihaksistoa, luustoa ja kalvostoa. Värähtely ja äänet hoitavat myös hermostoa ja mieltä.

Äänimaljahoito on tasapainottavaa ja ennaltaehkäisevää hoitoa. Äänimaljahoito toimii hyvin myös tukena ja vahvistavana hoitona muille hoitomuodoille akuuteissa kipu ja sairaus tapauksissa.Hevonen osaa itse kertoa mitä haluaa äänimaljoilla hoidettavan. Usein hevosen tuntemukset ja viestit kohtaavat omistajan ja muiden ammattilaisten kertomaan. Joskus hevonen haluaa hoidettavan paikasta, joka tuntuu jopa kummalliselta, mutta saa selityksen joskus myöhemmin. Jokainen hoitokerta on erilainen ja riippuu hevosen sen hetkisestä terveyden- ja mielentilasta. Hevosta kuunnellen löydetään juuri sen hetkiseen olotilaan sopivat hoitotaajuudet ja näin päästään aina siihen ytimeen ja hevonen on vastaanottavaisin hoidolle ja hoidon vaikutus on paras mahdollinen.

Äänimaljahoito on kokonaisvaltainen hoito keholle ja mielelle. Äänimaljahoidolla pystytään rauhoittamaan stressaantunutta ja rauhatonta hevosta, toisaalta äänimaljahoidolla saadaan sulkeutunutta hevosta avautumaan ja apaattista tai kovin rauhallista hevosta aktivoitumaan.

Äänimaljahoidossa on kyse eri taajuuksilla soitetuista äänistä ja eri taajuuksilla ja eri muodoissa tapahtuvasta äänen värähtelystä. Alemmat taajuudet, matalammat äänet hoitavat kehoa ja ylemmät taajuudet, korkeammat äänet mieltä. Hoidossa voidaan soittaa vain joitain taajuuksia tai yhdistellä kaikkia taajuuksia. Äänimaljahoitoa tehdään intuitiivisesti hoitotilanteessa maljoja ja hevosta kuunnellen.

Äänimaljahoito sopii kaikille hevosille ja poneille ja hoito tehdään pääsääntöisesti hevosen tutussa ympäristössä ja olosuhteissa. Äänimaljahoitoa voidaan myös tehdä esim. kilpailuolosuhteissa laskemaan liiallista stressiä ja ylläpitämään kehon toimintakykyä stressitilanteessa. Myös klinikkakäynneillä, lastauksissa ja muissa hevosesta haastavissa tilanteissa äänimaljat voivat olla apuna.

Äänimaljahoito aloitetaan keskustelemalla omistajan/hoitajan kanssa ja itse hoito toteutetaan hevosta kuullen ja lukien. Lopuksi peilataan hoitoa omistajan/hoitajan omiin havaintoihin ja mahdollisten muiden hoitomuotojen tuomiin havaintoihin. Äänimaljahoito kestää 60 minuuttia ja hoitoa voidaan tehdä joko jatkuvana ylläpitävänä hoitona tai tarpeen mukaan. Kuitenkin hoidon alkaessa on hyvä tehdä 3-5 kerran tiiviimpi sarja, jolloin hevonen tutustuu hoitoon ja hoitoon saadaan paras vaste heti alussa ja jatkossakin.

Hoitokerran väli tiiviissä hoidossa on 3-7 päivää ja ylläpitävässä hoidossa tiiviin jakson jälkeen 2-4 viikkoa.

Tarpeen mukaan tehdyssä hoidossa akuuttiin tilanteeseen on aina hyvä ottaa tiivis hoitosarja, jos edellisestä hoidosta on kulunut yli 6 kk. Tarpeen mukaan tehtävää ylläpitävää hoitoa voidaan tehdä hevosesta riippuen ensimmäisen tiiviin jakson jälkeen yksittäisinä hoitokertoina.

Äänimaljoilla voidaan myös vahvistaa omistajan/hoitajan ja hevosen välistä yhteyttä. Tällöin hoitoon osallistuvat sekä omistaja/hoitaja ja hevonen yhdessä ja hoito toteutetaan kentällä/maneesissa tai muussa aidatussa suuremmassa tilassa, jossa hevonen voi olla vapaana. Hoidon kesto on n. 60-90 min


Palveluhinnasto

Muut äänimaljahoidot täältä

Lisää tietoa äänimaljoista täältä